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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  17/01/2018
Data da última atualização:  17/01/2018
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FERREIRA, T. E.; FALEIRO, F. G.; JUNQUEIRA, N. T. V.; OLIVEIRA, J. da S.; MORAES, S. V. de P.; SPECHT, A.
Afiliação:  TAMARA ESTEVES FERREIRA, UNB; FABIO GELAPE FALEIRO, CPAC; NILTON TADEU VILELA JUNQUEIRA, CPAC; JAMILE DA SILVA OLIVEIRA, UNB; SILVANA VIEIRA DE PAULA MORAES, CPAC; ALEXANDRE SPECHT, CPAC.
Título:  Avaliação de danos na área foliar de acessos elite de P. Edulis e P. Alata causados por Agraulis Vanillae Vanillae.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO MELHORAMENTO DE PLANTAS, 2016, Brasília, DF. Variabilidade genética, ferramentas e mercado: anais. Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Melhoramento de Plantas, 2016.
Páginas:  p. 72.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Agraulis Vanillae Vanillae; Potencial genético.
Thesagro:  Lagarta; Maracujá; Passifloraceae.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/171246/1/Anais-Simposio-p72.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAC36104 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  02/03/2016
Data da última atualização:  04/03/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  TAVEIRA, J. H. Da S.; BORÉM, F. M.; ROSA, S. D. V. F. da; OLIVEIRA, P. D.; GIOMO, G. S.; ISQUIERDO, E. P.; FORTUNATO, V. A.
Afiliação:  JOSÉ HENRIQUE Da S. TAVEIRA, UEGO; FLÁVIO M. BORÉM, UFLA; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, SAPC; PEDRO D. OLIVEIRA, UFLA; GERSON S. GIOMO, IAC; EDER P. ISQUIERDO, UEMT; VALQUÍRIA A. FORTUNATO, UFLA.
Título:  Post-harvest effects on beverage quality and physiological performance of coffee beans.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  African Journal of Agricultural Research, v. 10, n. 12, p. 1457-1466, March, 2015.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  During coffee drying, different temperatures applied to the beans with varied humidity content levels can interfere in the membranes integrity, germination, organic acid and carbohydrate content resulting in coffees with distinct flavors. The quality control of the beans will be much more effective the earlier the alterations provoked in the postharvest are detected. This work has an objective to study alternative methods for the dehydration o f the coffee beans using ultra-drying followed by slow drying and its impact on the sensorial quality, chemical composition and physiology. For that purpose, coffee lots were processed by the methods, dry (natural coffee) and wet (fully washed coffee); and sun-dried and machine-dried at a constant 60°C temperature and alternating 60/40°C. The sensory quality of the samples was assessed by the Specialty Coffee Association of America (SCAA) analysis protocol. The sugar, total titratable acidity and the phenolic compound content was also analyzed. The physiological alterations of the coffee beans were analyzed by germination tests, emergence speed index, electrical conductivity and potassium leaching. The temperature of the drying air significantly altered the sensorial quality of the coffee beans. The processing way associated to drying methods causes many physiological alterations with the highest damage observed in the natural coffees. For the first time, we are showing that drying with heated air at 60/40ºC is promising for the fully ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Processing.
Thesagro:  Coffea Arábica.
Thesaurus NAL:  Chemical composition; Drying; Germination; Sensory evaluation.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/140482/1/Post-harvest-effects-on-beverage.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC890 - 1UPCAP - DD
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